Радна јединица “Полетарац”

Улица: Карађорђева 11

Телефон: 036/332-630

E-mail: kvpoletarac@gmail.com

Руководилац РЈ: Александра Петронијевић, васпитач

Активности у вртићу “Полетарац”

Учешће предшколаца у хуманитарној манифестацији “Трка за срећније детињство” у организацији Црвеног крста Краљево

Наши предшколци из “Земље снова” у пројекту  “Саобраћај”, васпитачи Далиборка Богавац и Кристина Стојић

Јесења шетња.. ПП група, васпитачи Драгана Сеничић и Весна Димитријевић

Радионица на тему “Употреба методе фракталног цртања у ВОР-у” у реализацији васпитача Тање Вукановић уз учешће васпитача из више вртића

Посети фирми RVM

Захваљујемо се нашем редовном донатору картонаже потребне за рад на развијању пројектних тема за децу

Бубмарци у пројекту “Кад порастем бићу …” старија васпитна група васпитачи Бојан и Јела

Бубамарци у пројекту “Кад порастем бићу…” старија васпитна група … васпитачи Бојан и Јела

Бубамарци у дуборезачкој радионици Духовног центра

 

Старија васпитана група : Кад порастем бићу ....

Полетарци као Велико Срце Србије

Ускршња радионица вртић Полетарац, старија васпитна група - Драгана Сеничић и Весна Димитријевић

Промоција полиције у парку вртића Полетарац

Старија васпитна група нашег вртића је данас заједно са својим васпитачима и другарима из вртића "Невен", присуствовала промоцији атлетике на нашем атлетском стадиону и била у прилици да се дружи са нашим прослављеним олимпијцем Драгутином Топићем. Такође, другари су заједно са атлетичарима били у прилици да вежбају и упознају наш атлетски стадион, као и да покажу своје атлетске способности, а за узврат су добили медаље, за успомену на ово дружење. Ова активност је била лепа сарадња са локалном заједницом у оквиру нашег пројекта "Нога".

(Васпитачи : Даишевић Верослава и Петровић Марина)

„Прилог РТВКВ Предшколци учили од будућих атлетских шампиона“Гоч,април 2022. Старија група, "Полетарац"

Приредба поводом Дана Светог Саве

Ликовно-литерарни конкурс на тему „ДОЈЕЊЕ ЈЕ ПОКЛОН ЗА ЦЕО ЖИВОТ”

Резултати ликовно-литерарног конкурса расписаног поводом обележавања Светске недеље дојења и Националне недеље промоције дојења 2021. године на тему „ДОЈЕЊЕ ЈЕ ПОКЛОН ЗА ЦЕО ЖИВОТ” .Центар за промоцију здравља Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” расписао је наградни ликовни и литерарни конкурс на тему „ДОЈЕЊЕ ЈЕ ПОКЛОН ЗА ЦЕО ЖИВОТ” поводом обележавања Светске недеље дојења и Националне недеље промоције дојења 2021. године за децу предшколског и основношколског узраста у Републици Србији.

На конкурс је укупно пристигло 96 радова: од тога 81 ликовни рад (од чега 30 из предшколских установа, 20 од првог до четвртог разреда и 31 од петог до осмог разреда основних школа) и 15 литерарних радова (од чега један из предшколских установа, 11 од првог до четвртог разреда и три од петог до осмог разреда основних школа).

Радови су пристигли из 12 окружних института и завода (21 предшколске установе, 24 основне школе и једног удружења). У оквиру сваке категорије изабрани су најбољи радови. Радове је оцењивао жири у саставу: др sc. med. Јелена Гудељ Ракић, спец. хигијене; ВМС Зорка Зеба, дипломирани економиста – менаџер у здравству, др sc. med. Катарина Боричић, спец. социјалне медицине, Марија Вуковић, дипл. психолог, др Мирјана Тошић, спец. социјалне медицине. Жири се састао 8. децембра 2021. године, прегледао све пристигле радове, направио селекцију и ужи избор радова и потом одабрао најбоље радове у свакој од шест категорија. Резултати жирирања приказани су на крају овог извештаја.

Од 30 пристиглих радова из предшколских установа Србије наше дете Пантовић Ђурђа предшколац  РЈ ,,Полетарац“у групи  васпитача Дуловић.Б и Лазић. М. Је освојило друго место.

Деца јасленог узраста из вртића „ Полетарац“, посетила су Скупштину града, где их је дочекао градоначелник Предраг Терзић. Циљ и мотив ове посете било је упознавање деце са радом градоначелника и Градске управе.
Деца су обишла Скупштинску салу града Краљева, седела у одборничким клупама. Градоначелнику су малишани предали цртеж са својим жељама, а при одласку су за узврат добили слатке пакетиће који су их посебно обрадовали.

Поводом обележавања међународног“ Дана изазова“ који има за циљ промоцију спорта и физицке рекреације, предшколци са својим васпитачима узели су учешће у спортским такмичарским играма које је организовао стручни сардник Предшколске установе за физичку културу Дејан Јеротијевић. У такмичарским играма учествовала су деца из припремно предшколских група код васпитача Сање Ађанчић, Анђелке Несовић, Весне Димитријевић и Драгане Сеничић.
У квалитетном интерактивном програму учешће су узели и родитељи . Идеја такмичења је била да сви који су узели учешће и прихватили изазов, буду победници. Кроз галерију фотографија преносимо вам делић атмосфере.