Актуелности


Дана 23.08.2023.године у Народној скупштини Србије званично потписан уговор између Владе Републике Србије коју је заступала министар правде Маја Поповић, Града Краљева и Предшколске установе “Олга Јовициц Рита” о додели средстава прибављених из опортунитета у висини од 2 274 000,00 динара за реализацију пројекта “Техничко опремање вртића” .


Обавештење за родитеље


Дана 12.05.2023.године у новој хали спортова одржана је спортска манифестације “Лига малих шампиона”. Манифестација је реализована  у сарадњи са Спортским савезом Србије, Савезом за предшколски спорт Србије и нашом Предшколском установом “Олга Јовичић – Рита”. Преко 240 деце предшколског узраста такмичило се у две дисциплине које су победнике одвеле директно у финале овог такмичења које ће бити одржано у оквиру Сајма спорта у Београду. Сјајна атмосфера и дружење нису изостали, уз сјајну подршку са трибина. Краљево се нашло медју 11 градова у којима је ова манифестација организована а која ће се сасвим сигурно организовати сваке наредне године у нашем граду. Велико хвала Спортском центру Ибар и Атлетском клубу Краљево као и спонзору фирми “Нелт” која је обезбедила освежавајуће воћне каше “Нутрино јуниор” за све учеснике ове манифестације.


 

 


 

Савез удружења медицинских сестара ПУ Србије је током 2022 год. уз подршку Секретаријата за образовање и дечију заштиту и Министарства просвете РС започео реализацију овог пројекта у сарадњи са Удружењем за педијатријску ендокринологију Србије и Институтом за здравствену заштиту мајке и детета Србије,, Др Вукан Чупић” у ПУ града Београда као и у ПУ установама (14 градова), на територији Републике Србије. 

Дана 08.05.2023. у ПУ,, Олга Јовичић Рита у 13ч радионица за запослене (медиц. сестре за ПЗЗ и сарадника на унапређењу ПЗЗ), док је предавање за родитеље било организовани истог дана у 15х.

Пројекат је усмерен на правилан раст и развој деце од најранијег узраста чиме се значајно доприноси унапређивању здравља наше деце што је превасходно и циљ пројекта. Пројекат обухвата мерење телесне висине деце како би се благовремено уочила одступања, а самим тим и благовремено реаговало уз стручну подршку ендокринолога који су и реализатор пројеката.


Удружење,, Партнерски за образовање ” града Краљева које је део Националне асоцијације просветних радника Србије, организовало је  акцију под слоганом,, Обрадуј ме поруком”.  Представници наше Установе који су чланови овог удружења узели су учешће у овој акцији тако што су направили  новогодишње честитке са порукама пријатељства, љубави и подршке које су делили нашим суграђанима а све у духу предстојећих новогодишњих празника.


Наша Предшколска установа добила је донацију од Акционарског друштва “Лукоил Србија” у виду прелепог летњиковца. Осим што ће оплеменити простор дворишта вртића, имаће и важну практичну примену. Растиње које је посађено у претходном периоду још увек није довољно велико да прави природну хладовину, тако да ће овај летњиковац бити одлично место за освежавање деце током игре на отвореном у топлим летњим данима.


Уручене захвалнице васпитачима поводом дана васпитача


Поводом Дана библиотекара, мастер васпитачима Маријани Дедовић и Дарку Митровићу из вртића “Младост”, уручене су захвалнице за сарадњу, а деца у вртићу су добила на поклон књиге и сликовнице.

Васпитачи Дарко Митровић, Маријана Дедовић и Снежана Јоловић узеће учешће на овогодишњој Стручној конференцији васпитача која се одржава на Тари у хотелу “Оморика” од 1. до 4. децембра.Презентоваће стручни рад “Грађење односа у реалном програму из перспективе детета”

 


Министарство просвете, науке и технолошког развоја, кроз пројекат Инклузивно предшколско васпитање и образовање, обезбедило је за нашу Установу ниски мобилни намештај. Намештај који смо добили ће бити значајна подршка практичарима у структурирању простора у складу са Основама програма ПВО.

direktorka

Дана 13.05.2022 под покровитељством Министарства просвете,науке и технолошког развоја уз подршку Спортског савеза Србије и Спортског савеза Краљева одржан је Крос РТС-а. Манифестација спортског карактера коју су реализовале све основне школе и предшколске установе на нивоу целе Србије. Испред наше Предшколске установе учешће је узело 648 предшколаца а поменуту манифестацију је подржао председник Спортског савеза Краљева Милош Симовић , који је најбржим такмичарима уручио медаље.

Најбржи малишани су добили месец дана бесплатног тренирања у Атлетском клубу Краљево.