Улица: Александра Белића бб

Телефон: 353 – 207

Руководилац РЈ: Весна Ровчанин, васпитач

Под слоганом „Велико срце деце Србије„, први дан Дечје недеље у вртићу ,,Невен“ је посвећен  унапређивању подстицајног и  здравог  окружења  као и вршњачкој и међугенерацијској толеранцији. Након јутарњег телесног вежбања активности су настављене у дворишту вртића под називом ,,Жврљијада“. 
За све другаре широм Србије и света наша деца шаљу једно велико срце.

Данас је на Ади Циганлији у Београду, одржано државно финале „Лиге малих шампиона“ , под покровитељством Спортског савеза Србије, Министарства спорта и Савеза за предшколски спорт и физичко васпитање Србије, на којем је међу 26 екипа деце предшколског узраста, 3.место заузела екипа ППГ Вртића „Невен“ ,васпитачица Марине Гвозденовић и Милене Младеновић. Другари су заједно са својим васпитачицама, другарима из Вртића „Лане“ (освајачима 3.места у штафети) и сарадником за физичко васпитање наше Установе, Дејаном Јеротијевићем, били у прилици и да посете штанд нашег града на 12. Сајму спорта у Београду и друже се са спортистима нашег града,чијим стопама су успешно кренули! Вртић „Невен“ честита другарима и колегиницама на данашњем успеху, освојеној бронзаној медаљи и на представљању нашег спортског града на најбољи могући начин! БРАВО НЕВЕНЦИ!!! 

Дана 22.09.2023.године у 10 часова у парку испред вртића ,,Полетарац“, одржао се Крос РТС-а. Учешће је узело преко 500 предшколаца града Краљева, који су се такмичили у категоријама дечаци и девојчице.Вртић ,,Невен“ је освојио две дипломе и то :ПРВО МЕСТО у категорији за девојчице освојила је ПЕТРА РУДИНАЦ ( васпитачи: Биљана Ратковић и Мирјана Вучковић)
ТРЕЋЕ МЕСТО у категорији за дечаке освојио је УГЉЕША ТУФЕГЏИЋ   ( васпитачи: Марина Гвозденовић и Милена Младеновић)

У сарадњи са родитељем Владимиром Раденковићем, допремљен је песак за допуну пешчаника у дворишту вртића ,,Невен“. Донирање песка, цео поступак истовара и допреме, је је у складу са започетим Пројектом ,,Кућа“, средње васпитне групе.У комплетној акцији, учествовали су сви запослени, техничко особље, а подршку и задовољство пружила су деца свих васпитних група.

Хвала родитељу, возачу и свим учесницима.

 Васпитачи:     

Верослава Даишевић   , Марина Петровић

   

  

                                                                                                          

Дана, 8.6.2023. године, ППГ вртића „Невен“, заједно са другарима из осталих васпитних група нашег вртића , је била на једнодневном излету у Шаренграду (забавном парку) у Крушевцу, посетивши и парк минијатура на Багдали, као и манастир Љубостињу. Ово је било дивно заједничко дружење ове генерације, која се растаје од вртића и од септембра креће у школу.(Васпитачи: Даишевић Верослава и Петровић Марина )

Припреме ППГ групе вртића ,, Невен“ за велико државно првенство Националног пројекта  ,, ЛИГА МАЛИХ ШАМПИОНА“ који организује Савез за предшколски спорт и физичко васпитање Србије и Спортски савез уз подршку Министарства спорта.

Дана, 1.6.’23. у сали нашег Вртића, свечано је завршен пројекат „Дан“ и том приликом у присуству родитеља, уз дипломе,песму,игру,пуштање балона и понеку сузу,испраћена генерација предшколаца,целодневног боравка у школу ! Срећно другари !!! (Васпитачи : Даишевић Верослава и Петровић Марина) 

У оквиру активности, о безбедном понашању у саобраћају коју је реализовала наша сестра на превентиви, Драгана Кнез, деца ППГ (целодневни боравак) су узела активно учешће кроз ритмичке покрете и певање песме, прелазак импровизоване раскрснице и израду постера са овом темом.

(Васпитачи:Даишевић Верослава и Петровић Марина) 

Дана, 12.5.’23. у Хали спортова, одржана је „Лига малих шампиона“,национални пројекат, под покровитељством Спортског Савеза Србије, где су се деца старијих и ПП група свих вртића наше Установе, такмичила у 2 категорије:моторичке способности и полигон спретности. Међу 25 група,нашле су се и 4 групе нашег вртића. У такмичењу ППГ наша група „Невен 4“, заузела је 2.место. Честитке нашим другарима и велика захвалност нашим дивним навијачима!

(Васпитачи :Даишевић Верослава и Петровић Марина) 

Дана, 21.4.2023. одржан је традиционални крос за све предшколце наше Установе, на Атлетском стадиону, на којем је узела учешће и наша група. Поносни смо што су у трци дечака и девојчица нашег вртића, прво место заузели Михајло Раичевић и Дарија Милићевић из наше групе, а у финалној трци девојчица 3.место заузела Дарија Милићевић. Захваљујемо се родитељима који су нам помогли око превоза и пружили нам подршку на стадиону.

(ППГ Вртић Невен, целодневни боравак, васпитачи :Верослава Даишевић и Марина Петровић) 

 

У сали нашег Вртића,после успешно реаизованих радионица у којима су учешће узели родитељи,баке,деке,сесте и браћа, наших другара,почела је Васкршња продајна изложба. Новац скупљен од продајне изложбе,која траје до четвртка 13.4.23. биће искоришћен за набавку средстава за рад и игру, наших другара! Добро нам дошли!

Дана, 6.4.’23. деца ППГ, нашег Вртића,(целодневни боравак) су са својим васпитачицама, посетила продајну Васкршњу изложбу, ученика ОШ“Чибуковачки партизани“.Том приликом су се дружила са старијим другарима и била у прилици да упознају своје будуће учитељице, са којима ће се другари ,који ће похађати ову школу, дружити од септембра.(Васпитачи: Верослава Даишевић и Марина Петровић )

Пошто су били добри целе године, Деда Мраз је дошао у наш вртић и донео пакетиће и осмех на лице свим „Невенцима“…
СРЕЋНА НОВА 2023. ГОДИНА !!!

Сва деца воле рођендане, али када вртић слави рођендан, онда је то нешто посебно…Невенци су вртићу честитали  диван дан на свој начин. Исказали су, онако, дечје, из душе, искрено своје жеље а васпитачи забелезили неке тренутке…можда се и оствари…Хвала Нининој мами на предивном поклону „Вртић из снова“ !!!

Поводом Дана наше Установе, деца и васпитачи су реализовали низ активности у којима су се потрудили да обележе овај посебан дан. Славили смо рођендан кроз игру, лепе жеље, израдом групне честитке, прављењем рођенданске торте од различитих материјала…  СРЕЋАН РОЂЕНДАН НАШЕМ ВРТИЋУ, ЖЕЛЕ ДЕЦА ППГ ВРТИЋА „НЕВЕН“ (ЦЕЛОДНЕВНИ БОРАВАК) СА ВАСПИТАЧИЦАМА МАРИНОМ И ЦЕЦОМ!

У оквиру Дечије недеље и пројекта „Дан“ који спроводимо у ППГ (Васпитачи: Даишевић Верослава и Петровић Марина), Вртић „Невен“ је издвојио дан да угости раднике Ватрогасног дома, нашега града и упозна се са њиховим знамењем, возилом који користе у раду, опремом, као и проеведе дан у дружењу, игри и стицању нових знања о безбедности. „Да порастемо до неба, безбедности нам треба“

У оквиру Дечије недеље и пројекта „Дан“ који спроводимо у ППГ, (васпитачи:Даишевић Верослава и Петровић Марина), данас су наш Вртић посетили припадници Полицијске управе, нашега града, са псом трагачем и својим возилима, што је била прилика за дивно дружење са децом и васпитачима.

„Да порасту до неба, деци пријатељ треба, да их чува, штити и брани, а Полиција је наш пријатељ прави!“ 

Данас су деца припремно-предшколске групе, Вртића „Невен“, у оквиру Дечије недеље и свог пројекта „Дан“, посетила ОШ „Чибуковачки партизани“, где су учествовала на маскенбалу и дружила се са старијим другарима и будућим учитељима ове школе.

Васпитачи: Даишевић Верослава и Петровић Марина 

У оквиру „Дечије недеље“ , као и у оквиру пројекта „Дан“, припремно-предшколска група, вртића „Невен“ је данас издвојила дан за посету биоскопу „Кварт“ и уживала у цртаном филму „Финикове авантуре“ са осталим групама нашег вртића. (Васпитачи Даишевић Верослава и Перовић Марина) 

Старија васпитна група Вртића „Невен“ је данас, 20.5.2022. године, свечано завршила свој пројекат „Нога“, посетом расаднику цвећа „Цветна оаза“, где је заједно са родитељима, који су власници расадника и запосленима, била у прилици да посади цвеће у своје, дечије гумене чизмице и на тај начин од данас улепша цвећем, зид своје собе у дворишту вртића.

(Васпитачи :Даишевић Верослава и Петровић Марина) 

Јаслени део вртића Невен ни у чему не заостаје од својих старијих другара. Тако су и овога пута дали све од себе да наше двориште буде што лепше, занимљивије и забавније. У оквиру својих пројеката а уз помоћ родитеља и локалне заједнице, започели су уређење и опремање дела дворишта намењеног нашој најмлађој деци где су управо та најмлађа деца и била највреднија у акцији. Део средстава прикупљених на продајној изложби радова са Ускршње радионице деце и родитеља, биће утрошен за ове намене. Ово је тек почетак!

Старија васпитна група нашег вртића је данас заједно са својим васпитачима и другарима из вртића „Полетарац“, присуствовала промоцији атлетике на нашем атлетском стадиону и била у прилици да се дружи са нашим прослављеним олимпијцем Драгутином Топићем. Такође, другари су заједно са атлетичарима били у прилици да вежбају и упознају наш атлетски стадион, као и да покажу своје атлетске способности, а за узврат су добили медаље, за успомену на ово дружење. Ова активност је била лепа сарадња са локалном заједницом у оквиру нашег пројекта „Нога“.

(Васпитачи : Даишевић Верослава и Петровић Марина) 

Вртић Невен, са свом својом децом и њиховим родитељима, као и свим запосленима, је увек спреман за учешће у хуманитарним акцијама и акцијама за унапређење васпитно образовног рада, радног окружења, оплемењивање простора за игру и учење, акцијама које ће боравак наше деце учинити продуктивнијим и срећнијим. Тако је било и сада… Преносимо вам само делић дешавања са радионица за децу и родитеље и продајну изложбу у оквиру две акције. Једна је хуманитарна акција краљевачке библиотеке “Стефан Првовенчани” која ће сва прикупљена средства са своје продајне изложбе донирати краљевачком Удружењу особа оболелим од аутизма а у којој је наш вртић учествовао својом поставком дечјих радова и радова са организованих радионица за децу и родитеље. Друга је акција намењена нашој деци и свој деци која ће тек бити наша… У духу празничног расположења долазећег празника Ускрса, родитељи, деца, баке, деке, васпитачи, медицинске сестре васпитачи, спремачице, сервирке… су заједничким снагама осмислили, направили, украсили, изложили и на крају покупавали мале рукотворине. Једва чекамо да кренемо у куповину играчака, сликовница, дечјих енциклопедија, спортских реквизита…

Пројекат „Нога“ – „Отисак мог стопала може инсекат бити“

У оквиру пројекта „Нога“ који се реализује у старијој групи вртића „Невен“, отискивали смо стопе темперама, а затим у зависности од тога на шта нас отисак подсећа доцртавали бојицам и фломастерима детаље и тако добили ликовне радове инсеката. Васпитачи: Даишевић Верослава и Петровић Марина

Пројекат „Нога“ – „Путокази“

У оквиру пројекта „Нога“ који се реализује у старијој групи вртића „Невен“, обилазили смо наш вртић и проналазили путоказе у њему. На дечију идеју урадили смо путоказе за просторије у нашем вртићу и на тај начин оплеменили простор вртића.Васпитачи: Даишевић Верослава и Петровић Марина

Пројекат „Нога“ – „Папуче“

У оквиру пројекта „Нога“ који се реализује у старијој групи вртића „Невен“, израђивали смо папуче од папира, упоређивали бројеве које носимо, разврставали папуче, испробавали …. 

Васкршња радионица са родитељима (израда групног рада и радова за продајну изложбу) и васкршњи ликовни радови деце :“Васкршње јаје малог зеку скрива“(честитке) и групни рад за Васкршњи сабор Библиотеке, старије групе вртића „Невен“ . Васпитачи : Даишевић Верослава и Петровић Марина

Радили смо Ускршњу радионицу у којој су деца заједно са родитељима шарали јаја,правили корпице,пилиће и то изложили у сали вртића „Невен“.