“Инклузивно предшколско васпитање и образовање”

Министарство просвете је у склопу продужетка пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање”, наставило са пружањем системске подршке унапређивању квалитета предшколског васпитања и образовања, конкретно, унапређивању процеса и пракси самовредновања у функцији унапређивања квалитета праксе дечјег вртића, кроз развој и примену различитих техника и инструмената за праћење и вредновање квалитета рада ПУ.
Обука “Самовредновање квалитета рада предшколске установе”,  одржана је 10.06.2024.године, у вртићу “Ратарска капија”. Том приликом, учешће је узело 26 практичара из наше установе и 4 практичара из предшколске установе
“Бајка”, из Ивањице.

Актив група у години пред полазак у школу


Дана 8.2.2024. године, одржан је Актив група у години пред полазак у школу, у вртићу „Полетарац“. Стручни сарадници су са васпитачима, који воде групе у години пред полазак у школу, одржале радионицу Рефлексивна дискусија о развијању теме/пројекта. Радионици је присуствовало 45 васпитача. Према евалуацији учесника, било је занимљиво, лепо, корисно и практично. У наставку погледајте слике.

Стручни сарадници:

 • Марија Чоловић Савић, педагог
 • Ивана Милорадовић Костић, педагог
 • Ана Бошковић, психолог
 • Јелена Гољић, психолог
 • Јелена Власовац, логопед
 • Наташа Милић, логопед

Рефлексивне групе у Предшколској установи


Рефлескивне групе се одржавају у виду састанака у радним јединицама са намером да васпитачима, мед.сестрама васпитачима и стручним сарадницима, као професионалцима који реализују различите аспекте предшколског образовања и васпитања, отвори нове могућности, прошири погледе и пружи увиде у досадашњу васпитну праксу и рад са децом. Рефлексија се односи на то да се практичари преиспитују, праве самоувиде, баве се итраживањем сопствене праксе и њеним разумевањем. На тај начин доказују да ли је оно што примењују у пракси, добро или не. Кључан елемент је дијалог између васпитача и стручних сарадника.

Поводом одржавања рефлексивних састанака, стручни сарадници, посетили су вртиће: Ратарска капија, Невен, Полетарац, Пчелица, Шврћа, Петар Пан, Звездани гај, Бамби, Лане, Плави чуперак и Миломир.

У наставку можете погледати слике са наших размена.

Стручни сарадници:

 • Марија Чоловић Савић, педагог
 • Ивана Милорадовић Костић, педагог
 • Ана Бошковић, психолог
 • Јелена Гољић, психолог
 • Јелена Власовац, логопед
 • Наташа Милић, логопед

 

Драги родитељи,

Уколико осећате потребу, имате дилему, желите да се консултујете, нађете решење за неке ситуације, ако сте забринути, психолог и педагози увек су вам на располагању за разговор.Погледајте презентацију о нашем раду и закажите термин у нашем Саветовалишту.

Предшколска установа ,, Олга Јовичић Рита" узела је учешће у националном пројекту под слоганом ,,Спорт је важан да би био здрав и снажан".
У сарадњи са Спортским савезом Србије, Савезом за предшколски спорт и физичко васпитање Србије и Министарством омладине и спорт Републике Србије. Пројекат се реализује истовремено у 15 градова Србије од 15.04.2021. а наставиће се и следеће школске године.
Координатор програма за ПУ,,Олга Јовичић Рита " је стручни сарадник за физичко васпитање Дејан Јеротијевић. Учешће у програму су узеле све васпитне и ПП групе вртића ,,Полетарац " , ,,Невен" , ,,Миломир" и ,,Ратарска капија" а од септембра месеца програм ће обухватити и остале вртиће и ПП групе наше установе.