ППГ Драгосињци, васпитач Ана Милићевић

На фотографијама можемо видети неке од посета које су реализоване у сарадњи са родитељима, који су се потрудили да у склопу пројеката организују што више посета у локалној заједници.

Али, пре тога да завиримо у делић активности у нашем простору и у дворишту.

 

 

Украшавамо гуме и терасу фарбом, отиском шаке и разним мотивима.

Трубачки оркестар 27. септембар у ватрогасној станици нас је дочекао са музиком уз коју су деца играла и певала.

Деца су сазнала и називе неких инструмената и музичких појмова, такође и како инструменти звуче у њиховом извођењу.

У посети ватрогасној станици смо научили како се понашати у случају пожара, поплава, земљотреса, шта то све ватрогасци раде, шта имају од опреме и још много тога.

На поклон деца су добила и едукативне бојанке.

У оквиру пројекта посетили смо и ЕСТШ ,,Никола Тесла“ и ближе се упознали са саобраћајним знацима, правилима у саобраћају. Деца су имала прилику да пробају и симулатор вожње аутомобила.

 У народној библиотеци ,,Стефан Првовенчани“, на дечјем одељењу, деца су се дружила са библиотекарком Иваном Ђикић која им је представила своје занимање, фонд одељења, правила у библиотеци, па и сам простор. Такође им је прочитала и басне које су касније деца и илустровала.

 

Крос у организацији РТС-а, припреме за Крос, посета биоскопу и гледање цртаног филма.

 

Посета родитеља дечака из групе и упознавање са припремом резанаца, шта је све потребно од материјала, како се прави тесто, уз помоћ које машине и на који начин се развлачи тесто, како се добијају танка дугачка резанца…

Захваљујемо се мајци дечака на сарадњи и издвојеном времену.

 

Дружење са школским полицајцем и упознавање његове професије и опреме.

Предшколска установа је организовала интересантне активности за предшколце, као што су маскенбал, учествовање у Крос-у РТС-а, посета биоскопу у којима су узели учешће и ППГ Драгосињци.